Tevékenységi körünk Szolgáltatásaink

Stratégiai tanácsadás
Az üzlet, marketing, politikai stratégiai tanácsadás az általános vezetési tanácsadás egyik meghatározó szakterülete, hiszen a kimagasló teljesítmény alapja a körültekintő tervezés. A társadalomtudományi diskurzusok újra definiálása azon dimenziók mentén, amelyeket az Intézet és a politika valamint a tudományos közvélemény fontosnak tart, továbbá hosszú távú, ciklus(ok)on átívelő stratégiai döntések diskurzusának előkészítése.
Közvélemény- és piackutatás, mérések
Tematikus és általános közvélemény-kutatásaink segítségével feltárhatók a magyar társadalom legfontosabb jellemzői, motivációi: a politikai-ideológiai preferenciák, a különböző társadalmi előítéletek és értékpreferenciák vagy az aktuális közéleti eseményekkel kapcsolatos vélekedések. Vállaljuk a vállalati, és társadalmi háztartási, fogyasztói szokások és vélekedések, illetve az azokat meghatározó háttérváltozók vizsgálatát is.
Gazdasági tanácsadás és elemzés
A gazdasági tanácsadás elsősorban általános és ágazati, speciális elemzést jelent, konjunktúra-előrejelzéssel hazai és nemzetközi makrogazdasági szinten. A gazdasági elemzés a vállalati vagy politikai gazdasági vezetés nélkülözhetetlen eszköze, lényegében olyan módszer, amellyel a gazdasági tevékenységek, döntések megismerhetők, bírálhatók és fejleszthetők.
Jogi tanácsadás és elemzés
A jogi tanácsadás magában foglalja a magánbefektetők és az európai parlamenti-, országos- és önkormányzati politikai döntéshozók számára tudományos háttérkutatást, elsősorban közjogi vonatkozású (alkotmányosság, közigazgatási jog, pénzügyi jog) kérdéssel összefüggésben a kialakult helyzetről a korrekt jogi tájékoztatás megadását, a vonatkozó jogszabályok és a bírósági gyakorlat részletes ismertetését.
Politikai tanácsadás, elemzés
Az Intézet széles körű köz- és szakpolitikai tanácsadási szolgáltatásokat nyújt magyar és multinacionális társaságok, kormányzati szervek, önkormányzatok és külföldi befektetők részére, amely magában foglalja a szakpolitika-figyelést valamint a belpolitikai háttér és kockázat elemzést is. Kutatásaink a szerteágazó szakpolitikai területeket fednek le, az oktatáspolitikától a közigazgatáspolitikáig, valamint a szociálpolitikától a médiapolitikáig.
Külpolitikai szakértés
Megrendelői számára az Intézet lehetővé teszi a nemzetközi politikai folyamatok mélyebb megértését, és a különböző nemzetközi kockázatok felelősségteljes mérlegelését. Munkánk során a lehető legpontosabb információkat szerezzük be partnereink számára egy adott ország politikai, gazdasági és társadalmi folyamatairól, elősegítve ezzel stratégiai döntéseiket.
Kommunikációs képzések
Az Intézet megfelelő ismereteket és jártasságot biztosít politikusoknak, vállalati valamint civil szereplőknek a média és a kommunikáció világában való könnyebb eligazodáshoz. Elősegítjük megrendelőink szakszerűbb, célzottabb és hatékonyabb kommunikációját. Oktatási tevékenységünk mellett vállaljuk átfogó médiapolitikai és piaci elemzések készítését is. A tematikus médiafigyelés során egyes szektorokra bontva tálaljuk a megrendelő számára fontossággal bíró híreket és kiegészítő információkat.
Leadership tréningek
A vezetőképzéseink célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás fejlesztése. A tréningek során a szervezetekben használt irányítási, probléma-megoldási, és hatékonyságnövelési témakörökre fókuszálunk. A vezetői kompetenciák fejlesztése során megerősödik résztvevőink projektszemlélete, elsajátítják a menedzsment eszköztárát valamint a programok és projektek sikerességéhez szükséges ismereteket és készségeket.
Antikorrupciós tanácsadás
Intézetünk szoros kapcsolatot ápol a nemzetközi és hazai korrupciókutató intézetekkel, így egyrészt mélyreható elemzéseket tudunk végezni a korrupciónak a gazdasági életre és a politikai rendszerekre gyakorolt hatásairól, a legújabb korrupciós technikákról és az ellenük való harcról mind társadalmi, mind vállalati szinten.
Central European Affairs
Intézetünk digitális magazinja a Central European Affairs. Elemzéseket közlünk gazdasági, politikai területeken a demokráciával, illetve a jogállamisággal, az autoritarizmussal, az emberi és digitális jogokkal kapcsolatos legkülönbözőbb témákról Közép-Európában. A CEA Talk című podcastunkban pedig nemzetközi szakértők engednek betekintést a politika és üzleti világ rejtelmeibe.
Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.